OM OSS

Vi tar utgangspunkt i at kundene skal få ivaretatt sine ønsker og behov når de kjøper kjøkken fra Brovold.

Både konstruksjon og planløsning gjenspeiler et sterkt ønske om å skape den optimale arbeidsplass hvor både matlaging og sosialt samvær utøves.

Brovold Møbeldesign AS

90 år med erfaring og historie
Spesialister på kjøkken
Skreddersydde løsninger

Vi har spesialisert oss på å lage kjøkken i heltre, - enten i bjørk, eik eller furu. Her blir både dører, skuffer og skrog laget i heltre og tilpasset den enkelte kunde.

Våre kjøkken lages på forskjellige måter. Vi kan lage dem slik at dørene ligger utenpå skrogene. Neste alternativ er at dørene blir innfelt i skrogene, eller at dørene lages med overfals som kan kombineres med skrå skyvedører.

Benkeplater kan vi levere i ulike materialer. Treplater i valnøtt, eik, bjørk og furu er veldig aktuelle. Ellers kan vi også tilby plater i naturstein og kompositt. Aktuelle leverandører er Silestone eller Dekton.

Hvitevarer er viktige for at et kjøkken skal fungere. Gode tekniske løsninger og god holdbarhet er stikkord. Vi bruker V-ZUG, Bosch og Siemens som leverandører. Gode avtaler på disse produktene gjør at vi kan tilby konkurransedyktige priser.

Det finnes mange forskjellige leverandører av vasker. Benkeplateleverandørene tilbyr vasker som er innfelt i benkeplatene. I tillegg kan det leveres vasker i kompositt og stål. Vi bruker ofte vasker fra Blanco og Intra.

Historien

Selskapet  ble etablert av Eilert Brovold i Ingdalen i 1921. Eilert var da ferdig utdannet treskjærer og ønsket å utøve dette yrket fra denne bygda. Imidlertid var oppdragsmengden for liten til å sysselsettes som treskjærer, og det medførte at han startet opp med ulike produkter som etterspørres i ei bygd. Det være seg dører, vinduer, trapper og andre møbler.

Verkstedet til Eilert  hadde 5 ansatte i Ingdalen. I 1958 flyttet han produksjonen til Rissa. Her fortsatte han produksjonen alene fram til 1975 hvor hans sønn Kjell begynte i produksjonen. Kjell fikk fort ansvar i bedriften, og Eilert overlot nokså fort lederoppgavene til ham. Disse to arbeidet sammen fram til 1983 hvor Kjell begynte å ansette folk i bedriften.

Etter hvert spesialiserte vi oss på kjøkken, bad og garderobe. Brovold ble en betydelig leverandør i Midt-Norge, og utviklet også en viss kundekrets i Oslo-området. Produktspekteret har også blitt utviklet videre til kontorlandskap, barnehageinnredning, resepsjonsløsninger og bardisker.

Eilert Brovold